Status

Uit HisGIS
Versie door Thomas (overleg | bijdragen) op 26 mei 2020 om 07:54 (Nieuwe pagina aangemaakt met 'De status van een gemeente in het verwerkingsproces van HisGIS moet beschouw worden op 3 van elkaar verschillende aspecten; * de status van de '''invoer van de OAT-...')
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De status van een gemeente in het verwerkingsproces van HisGIS moet beschouw worden op 3 van elkaar verschillende aspecten;

  • de status van de invoer van de OAT-gegevens in de OAT-tool
  • de status van de georeferentie van de kaarten
  • de status van de vectorisering, of het intekenen van de percelen

Mogelijke waarden

af
een gemeente is volledig ingevoerd in de OAT-tool of OSM en heeft derhalve een coherent datamodel
legacy
de gemeente is eerder ingevoerd in andere tools, en de coherentie kan derhalve niet gegarandeerd worden
bezig
de invoer van de gemeente is op dit moment bezig, of is opgenomen in een project daartoe

Onderlinge afhankelijkheid

De invoer van de OAT-gegevens, is functioneel losgekoppeld van de geografische verwerking van de kaarten. Daarom ligt er geen functionele afhankelijkheid tussen beiden. Dat wil zeggen; de status van de georeferentie of het tekenen van de vector-gegevens, is op geen enkele wijze gebonden aan de invoer van de OAT-gegevens.

Uiteraard ligt er wel een aspect van kwaliteit; het komt de kwaliteit van het tekenen van de percelen ten goede als daarbij de OAT-gegevens reeds zijn ingevoerd. Dit is echter strikt data-technisch genomen niet noodzakelijk, en dus ook niet functioneel afhankelijk.

Het tekenen van de percelen in de OpenStreetMap-omgeving, is echt wel afhankelijk van een georeferentie in de georeferentie-website, omdat op dit moment enkel zo de georeferentieele kwaliteit gegarandeerd kan worden.