Bewerken personen en instanties

Uit HisGIS
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Dit is een onderdeel van het invoer-proces met de OAT-invoermodule.

Dit proces geeft een overzicht van personen en instanties met de gekoppelde artikelen. Er kan ook gemuteerd worden, bijvoorbeeld niet gekoppelde personen en instanties verwijderen.

Klik op personen / instanties bovenin het scherm.

 !  U wordt aangeraden om dit scherm in een nieuw tabblad te openen, zodat het percelen scherm ook actief blijft.

Een nieuw persoon of instantie toevoegen

Vanuit dit scherm kunt u ook nieuwe personen en/of instanties aanmaken.

Voor het toevoegen van een persoon of instantie klikt u op het desbetreffende plusje rechtsboven.

Zowel bij PERSONEN als INSTANTIES zal een nieuwe invoerregel onderaan de lijst aangemaakt worden waar u de relevante gegevens kunt invoeren. Klik na invoer op het vinkje rechts ter bevestiging.

Een persoon of instantie bewerken

Zoek de betreffende persoon/instantie via de zoekvelden. Herkenbaar aan de loepjes. Pas de gegevens aan en klik op het vinkje ter bevestiging.

Een persoon of instantie verwijderen

Klik op het prullenbakje bij de betreffende persoon/instantie. Om een extra bevestiging zal gevraagd worden. Let wel: een persoon/instantie kan alleen verwijderd worden indien deze niet meer aan een artikel gekoppeld is. Mocht dit zo zijn dan krijgt u hier een melding van. In de kolom ‘rechtspersonen’ binnen de lijsten PERSONEN en INSTANTIES wordt aangegeven aan welk artikel of artikelen de persoon/instantie gekoppeld is.

Weet u zeker dat de persoon/instantie verwijderd moet worden, zorg er dan eerst voor dat bij de betreffende artikelen de juiste rechtspersonen ingevoerd zijn. Zie: Bewerken/beheren artikelen

Is er vervolgens bij de betreffende persoon/instantie geen verwijzing meer naar een artikel dan kan deze verwijderd worden. [Ververs het rechtspersonenveld door de persoon/instantie nogmaals op te zoeken in de lijst]